The future gets shorter the longer we wait

Skrivet 2013-04-29 Klockan 15:17:00

Hade lite svårt att komma på nån rubrik idag, men man kan ju tänka det så: om vi slutar att vänta på sommaren och börjar den redan nu blir den ju längre. Hmmm...hoppas ni hängde med i det resonemanget. I alla fall så börjar våra aktiviteter bli somrigare och somrigare för var dag som går. Och igårkväll besökte vi en sommarstuga för andra gången den här veckan. Nästa gång vi åker och lever stug-livet kanske man får sig ett dopp, vem vet?
I varje fall har jag invigt grilla-micropizza-över-öppen eld säsongen och sett solen gå ner över havet. Och de sista isflaken som fortfarande envist flyter kvar försökte vi egenhändigt få att försvinna, dock gick det ju mindre bra, så jag antar att man helt enkelt får låta naturen sköta sitt och ha lite tålamod. Sammanfattat en mysig kväll med asgarv kortspel och isflaksglid.
Hittade en söt liten filur i granen....
Hittade ytterligare två söta filurer. Samt ett intervention lakan, fenomenet är känt från How I Met Your Mother och innebär att man gör ett ingripande i någon ovana eller liknande som ens vän har....på ett skämtsamt sätt förstås.
Goodaste vitchokladen jag ätit, även om den var mer rosa än vit.
 
//Elin
 


När latheten slår till

Skrivet 2013-04-27 Klockan 18:50:00

Förr x antal dagar sedan visade jag klänningen jag beställt pånätet här på bloggen. I onsdags kom den hem, MEN den visade sig vara för liten. Aningen jobbigt tyckte jag, men det var väl bara att acceptera. Igår åkte vi dock till grannstaden Jakobstad för att desperat leta efter en passande klänning, och som tur var hittade jag en ny. När jag är lite mer renduschad och fräsch än just nu ska ni få en bild på den.

Vad latheten i rubriken syftar på är att jag och Linda först tänkte gå och heja på vår lillebror då han spelade fotboll, men vi tyckte det var så kallt så vi åkte hem strax. Så på grund av att vi inte kan klä oss enligt vädret här på bloggen bjuds det bara på det skriftliga denna lördag! Hoppas alla i varje fall har en trevlig kvällg!

//Elin


Nattlig grillning

Skrivet 2013-04-26 Klockan 18:19:00

Så var årets grillsäsong officiellt öppnad! Sent i förrgår kväll sprakade gasgrillen igång, då ett gäng på 8 sköna tjejer samlades i en stuga för att inleda grillsäsongen. Det bjöds på korv, biff, baconlindad svamp, sallad och halloumi. Dessutom mumsade vi i oss en massa sötsaker också!, Vill nog aldrig vara så mätt igen, men himmelskt gott var det ju med grillat för första gången i sommar! Stugan vi chillade i befann sig på ett jätte vackert ställe, och Linda passade på att fota solen som gick ner över den smältande havsisen.
Hoppsan bildern laddades upp i fel ordning, men vad gör väl det! Ha en trevlig fredag kväll alla där ute!
//Elin
 
 


Ombyte förnöjer...

Skrivet 2013-04-24 Klockan 13:19:17

...Ja så kan man ju säga ibland, och visst håller vi här på bloggen med. Ifall du ännu inte listat ut vad vi syftar på med ombyte kan jag säga att det givetvis handlar om vår header. Snart har vi bloggat i ett helt år, och vi tänkte fira det på något enkelt sätt. Och efter att ha stirrat in i samma header i 365 dagar tyckte vi att en ny skulle kännas lite fräscht! Och visst blev bloggen helt som ny, eller vad tycker ni?


Killing time

Skrivet 2013-04-22 Klockan 11:34:00

När man inte har någon skola att gå till på dagarna, och dessutom är arbetslös får man rätt mycket överlopps tid att hanskas . till slut fick jag nog av att slösurfa dagarna i ända och plockade upp mina kolpennor.
Jag blev positivt överraskad då ja märkte att ritandet fortfarande sitter i, trots att det var över ett år sedan jag ritade ett porträtt sist. Jag brukar köra med rutförstoring då jag ritar av människor, mest för att få proportionerna rätt då bilden jag ritar av oftast är mindre än pappret. Vissa kanske kallar det fusk, jag kallar det teknik, men sak samma. Nöjd med resultatet är jag i alla fall, och ifall figuren är okänd för någon så är det Marcus Mumford (från Mumford & Sons) som jag överfört på papper denna gång.
Nu när jag ställt de två bilderna bredvid varandra ser jag att det finns några större brister i bl.a. hårets form, men jag ville så gärna slänga upp bilden här så jag åtgärdar det mest för min egen skull senare.
//Elin


Solskens söndag

Skrivet 2013-04-21 Klockan 23:24:07

Äntligen märker man ordentligt att sommaren är på antågande. Denna soliga söndag började med en god lunch, och sedan bar det av ut på landet för att hälsa på mormor och morfar. Medan jag spatserade ute i den friska lant-luften snubblade jag över några blåsippor, vårens första kan jag anta.
Senare i eftermiddag åkte vi ut till havet med tjejerna och grillade pinnbröd och mashmallows. Finns nog bara ett beskrivande ord för det: HÄRLIGT!
Tilläggas kan ännu att min combo med yllesockor i träningsskor nog är ganska snygg, det blir väl aldrig fel?
 
//Elin


Home is wherever I'm with you

Skrivet 2013-04-21 Klockan 16:29:17

En av de skönaste låtarna jag vet just nu. Det är såhär det låter då livet är precis som det borde vara, då man sitter ute i solen med en skön skock människor och bara njuter av tillvaron.
Bandet heter Edward Sharpe & the Magnetic Zeros och låten heter 'Home'
 
 
//Elin


Festligt värre

Skrivet 2013-04-20 Klockan 19:06:32

Har idag spenderat hela dagen på ett 90-års jubileum. 90 åringen i fråga var Karlebys svenska gymnastikförening: Nordan, som firades med massvis av program. Uppvisningarna bestod av bland annat, redskapsgymnastik, show dans, disco dans och zumba, som jag själv medverkade i. Detta kanske inte är det man gör varje lördag, men det har definitivt varit en riktigt bra dag. Största missen var nog att kameran blev hemma, vi borde nog skärpa oss lite med fotandet här på like two peas. För övrigt önskas alla en trevlig lördags kväll, får se vad vi hittar på senare denna fina dag!
 
//Elin


Dress to impress

Skrivet 2013-04-16 Klockan 12:59:34

Nu har jag äntligen klickat hem en klänning från asos.com, egentligen behöver jag knappast beskriva den desto mer, en bild säger ju mer än 1000 ord. Då är det bara att hoppas på att den passar...
//Elin


Bildbomb Gamla stan

Skrivet 2013-04-15 Klockan 11:28:00

Ännu en sista bildbomd från vår Stockholms resa bjuds det på. Den här gången är temat Gamla stan. Efter en minst sagt häftig kväll passade vi på att sova ut lite, men pallrade oss sist och slutligen ut på stan. Med kameror i högsta hugg tog vi tunnelbanan till gamla stan för att gå på upptäcktsfärd bland de gamla, vackra sten husen. Som ni senare kommer att märka så fotade vi rätt så mycket och även vår lilla analoga kamera, som var utrustad med en ny film kom i bruk.  Senare, efter en fika på ett super mysigt kafe mitt inne i labyrinten av små gränder, stack vi in till centrum för lite shopping. Mitt mål var att hitta en studentklänning, men efter flera timmars frenetiskt provande kom jag ändå hem tomhänt. Dock har jag nu gått och fyndat på asos.com, så inom de närmaste dagarna får ni kanske veta mer om det. Linda fyndade kanske mer än jag i Stockholm, då hon hittade både en ny kjol och en ny skjorta. Men lika nöjd med resan är jag ändå, och det var inte lite trötta vi var när vi hoppade på båten på fredag morgon och påbörjade vår långa resa hem. Sammanfattat en fin resa med en fin syster.

En förklaring till "Support my hybris" -bilden är helt enkelt att jag av någon underlig anledning alltid haft lite roligt åt ordet hybris.
//Elin & Linda
 


Mumford & Sons Live @ Annexet Stockholm

Skrivet 2013-04-14 Klockan 21:10:00

Onsdagen den 10 april 2013 var hela vårens höjdpunkt för oss. När Grace kom i hamn i Stockholm kilade vi iväg till Globen via vandrarhemmet. Vi hade inte egentligen väntat oss att nån skulle köa, men när vi kom fram hade det redan samlats lite folk. Som tur var hade de fixat ett kösystem, och vi hamnade på platserna 17 och 18, inte dåligt!!! Så med första raden i sikte satte vi oss ner för att vänta på insläpp och försökta att inte tänka på att vi hade 10 timmars väntan framför oss.
Dessvärre var vi lite oförberedda på att sitta utanför Globen en hel dag, så det enda vi hade med oss var ett litet sittunderlag. Som tur var träffade vi ett par sköna tjejer från Skåne som vi fick dela filt med. Dessutom gick 10 timmar mycket fortare då man hade någon att dela upplevelsen och nervositeten med.
10 långa timmar, 10 frusna tår, 10 ömma muskler och 10 toalett besök senare, fick vi äntligen beskedet att de 50 första i kön blir insläppta, sucken av lättnad vi drog hördes antagligen långa vägar. Inne i globen kunde man bara känna spänningen i luften, och det känndes som att minsta förhastade rörelse skulle kunnat utlösa ett kaos.
Efter ytterligare väntan på insidan blev vi äntligen insläppta i konsertsalen, och det var egentligen först då som jag fattade vad som kom att hända den kvällen. För att ännu toppa vår långa väntan lyckades jag och Linda få platser i första raden. 
klockan 19.30 Drog festen igång, och vi var sjukt taggade. Som förband spelade Half Moon Run från Canada och Mystery Jets från London, de hade båda ett riktigt skönt sound, och vi kommer definitivt att lyssna mer på dom.
 Slänger upp ett litet smakprov av båda sorterna:
 
 
När Mumford & Sons sedan steg upp på scen sprängde stället! Och när dom drog igång konserten med låten Babel så kan känslan beskrivas närmast som eufori. Adjektiven räcker knappast till för att beskriva upplevelsen. Det var helt klart en av de bästa kvällarna någonsin, och M&S är helt klart ett av de bästa livebanden någonsin. Och när Mumford & Sons tog upp First Aid Kit på scen och de framförde låten Lions Roar tillsammans fanns det inte längre några ord för att beskriva stämmningen inne på Annexet.
Dessutom kan tilläggas att Marcus Mumford kanske är världens charmigaste rockstjärna som dricker te istället för öl på scenen, cheers to that. Slutligen har jag nog inget annat att säga än: Mumford & Sons tack för att ni är ni, och hoppas vi ses igen snart, detta var definitivt inte sista gången!
 
Här näst följer videor av First Aid Kits och M&S's gemensamma framträdande samt den sista låten, som var en cover på The Bands låt The Weight, som Mumford & Sons framförde tillsammans med båda förbanden och  (helt magiskt). Vi filmade lite själva också men det är nästan eklare att hämta videor från YouTube, så håll till godo.
 
 
 
På detta följer givetvis ännu en bildbomd från den för oss oförglömliga dagen. Nämnas bör ännu att kvaliten på våra egna bilder är rätt dålig, så vi stal även några instagram bilder som laddats upp under tagen mumfordsthlm, längre ner framkommer vilka de bilderna är. 
 
Som alla märker så är kvaliten på våra bilder rätt kass, och dessutom ville vi inte ta bilder hela tiden utan istället bara leva med i musiken. Så för att ge en bättre inblick i konserten  bestämde vi oss för att stjäla lite bilder från instagram, eller rättare sagt webstagram. Så alla bilder här under är inte våra egna , och ni kan hitta dem  HÄR med  taggen mumfordsthlm.
Hoppas ingen fick sitt huvud sprängt av vår "lilla" bildbomb.
Tack och hej, våra liv är nu kompletta!
//Elin & Linda
 
 


Stockholm: To get there

Skrivet 2013-04-14 Klockan 14:08:00

Nu är vi hemma från en FANTASTISK resa till Stockholm. Vårt största mål med resan var ju att se Mumfod & Sons live,men mer om det i nästa inlägg. Nu slänger vi istället upp en bildbomb från resan till Stockholm. Det innebär förstås en massa bilder från den nya Viking båten Grace. Båten var riktigt fräsch och när vi seglade iväg i kvällsmörkret badade båten i neon färger från alla häftiga lampor. Dessutom kan jag säga att båtfrukost verkligen är något utöver det vanliga, där fanns allt man kunde tänka sig och lite till, mums!
 
//Elin&Linda
 
 
 
 


BOOM!!!

Skrivet 2013-04-08 Klockan 14:10:15

Imorgon smäller det, då drar vi iväg med tåget ner till Åbo, och sen över till Stockholm med nyaste viking båten m/s Grace. Som redan nämnt är vårt mål med Stockholm resan att se Mumford & Sons live, hur coolt är inte det. Och som vi har väntat. Efter resan utlovas en (troligtvis flera) bildbomb, dessutom tar vi med vår lilla analoga lill-nikke för att fota i svartvitt på äkta filmrulle. Så om vi får våran skanner att samarbeta någorlunda efter resan så utlovas lite sådana bilder också.
I övrigt ser ju bloggen ut lite som efter ett bombnedslag, så vi hoppas kunna bjuda på en smått förnyad och slipad design efter resan med ny header osv. 
Nu finns nog inget annat att konstatera än att: Nu kör vi och så blir jag nog tvungen att lägga upp en låt av favvo bandet än en gång!
 
 
//Elin


More dresses

Skrivet 2013-04-04 Klockan 15:31:05

Som tidigare nämnt har jag inte ännu hittat någon studentklänning. Det finns ju hundratusentals olika på nätet och jag har så svårt att bestämma mig. Dessa två klänningar har jag dock funderat lite allvarligare på. Det enda problemet är att nr. 2. inte finns i den storlek jag skulle behöva, iallafall har jag inte hittat den storleken ännu, och det värsta är att jag kanske är lite kär i just denna klänning. Men vad tycker ni, vilken är er favorit av dessa två?
//Elin
 


The dress

Skrivet 2013-04-04 Klockan 15:13:00

När man blir student ska man vara fin. Ska man vara fin måste man ha en klänning. Vissa hittar sin klänning snabbare än andra, Linda är en av dem som haft sådan tur. Hennes klänning är verkligen stilren och tidlös, och den sitter som en smäck. Då var det bara jag kvar...
//Elin


Ljusa vårkvällar

Skrivet 2013-04-03 Klockan 09:33:33

I måndags körde vi ut till Strand campingen i Larsmo, bara för att insupa det sista ljuset i vårkvällen. Då skymningen ändå smög sig på passade Linda på att prova vårat nya stativ för kameran. Själva strand campingen var inte speciellt fin, men efekten av en bil som kör förbi och bara blir som ett streck skulle ju vara hur häftig som helst om man stod vid en lite mer trafikerad väg.
 
 
 
 
 
//Elin


Skidresa till Ruka del 2

Skrivet 2013-04-02 Klockan 20:29:41

Nu kommer fler bilder av våra äventyr i Ruka fjällen. Så enkelt får det bli denna gång!
 
//Elin


Breakfast

Skrivet 2013-04-02 Klockan 09:23:00

När man en morgon äntligen kravlar sig upp ur sängen före klockan tio, sitter det fint med en härlig, färsk frukost bestående av bananplättar och apelsin juice. För övrigt verkar det ligga en liten hysteri kring fenomenet bananplättar, och jag kan själv intyga att de är väldigt goda, speciellt som frukost med lite färska bär till.
//Elin


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se