Hejsan!!

Skrivet 2013-05-30 Klockan 11:54:40

Tänkte bara meddela att solen skiner och vi styr och ställer för fullt inför vår studentfest. Därav har ni fått lida av blogg torka, men snart får ni ett vordentligt inlägg med bilder och allt som hör till!!

Hej då, och svettas inte ihjäl där ute!

//Elin


Just chilling

Skrivet 2013-05-25 Klockan 16:11:22

Sitter ute i solskenet och chillar med lite skön musik bland annat detta:
 
  
 
Är dessutom rätt nyligen hemkommen från ett lite mer misslyckat inträdesprov till medicinska fakulteten på Helsingfors Universitet, men allt går ju inte alltid som man planerat, och i detta väder är det närmast omöjligt att deppa över något. Så det är väl bara att hämta sig och söka på nytt nästa år!
Sådär annars var det riktigt nice att vara i huvudstaden tillsammans med bästa Freya, vi åt gott och shoppade lite grann och jag fick för första gången i mitt 19-åriga liv besöka det exklusiva varuhuset Stockman. Dessvärre har jag inget bildbevis eftersom jag beslöt att lämna nikken (kameran) hemma, då den skulle ha varit bökig att bära på.
 
//Elin


Inspirations collage

Skrivet 2013-05-22 Klockan 23:57:10

Många kanske inte hittills vetat att det finns en inspirationskategori här på våran blogg, men det finns det faktiskt, grejen är bara den att vi inte publicerat hemskt många inlägg i den här kategorin. Det tänkte jag nu ändra på och slänga upp ett par inspirations collage, med lite inredning, byggnader och känsla som tilltalar mig just nu. Alla bilder i collagen är tagna från weheartit.
//Linda


Stugmys i massor

Skrivet 2013-05-22 Klockan 18:08:00

Ja som ni märker börjar vi färdas allt mer högfrekvent till den ena sommarstugan än den andra, och jag kan inte annat än glädas över vilka härliga tider vi lever i. Det har varit lite bloggtorka i några dagar. Detta har främst berott på jobb både hemma och i glasskiosk, så förutom härliga tider, lever vi också i bråda tider vi bloggerskor.
För att komma till saken så seglade vi ut till havs för att spendera en måndagskväll ute på Michelles stuga. En av kvällens absoluta höjdpunkter var att jag äntligen fick komma ut och ro. Och medan årtagen förde oss fram på vattnet sjöng vi alla sommarsånger vi kunde komma på, för full hals förstås!! Hurra det har jag faktiskt väntat på i två sommrar! Några tjejer passade också på att ta ett första dopp, dock inte jag eftersom vattnet var lite för kallt men snart kanske jag också vågar mej i...
 
 
 
//Elin


Namnsdags picnic

Skrivet 2013-05-15 Klockan 23:04:00

Tänkte gå och lägga mej tidigt ikväll, men de sköna vibbarna från dagens upptåg hängde kvar, så jag kände att jag måste få dela med mej. Dagens soliga höjdpunkt var nämligen en namnsdags picnic i parken, namnsdagsbarnen idag var ju förstås Sofia och Sonja. En massa god plockmat han vi njuta av i kvällssolen, och visst är man ju bara tvungen att gå ut och se på havet då vädret är så fint som idag. På Sandras blogg hittar ni också mer bilder av dagens äventyr.
//Elin


Halloumipasta

Skrivet 2013-05-15 Klockan 12:50:00

Ojojoj vilken underbar matvara halloumi osten är, en av våra absoluta favoriter, speciellt i sommartid. Det finns säkert flera tusen olika variationer på halloumiosten men jag och Linda har fastnat för halloumipasta. Vi har redan hunnit prova på en variant med lök och tomat, idag blev det dock pasta halloumi och paprika. Receptet hittades här.
 
       Så här gör du:
 
  • 300 g pasta
  • 3 paprikor (gärna blandade färger)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl fryst hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 paket halloumiost à 250 g
  • 1 msk olivolja
  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikor i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i tunna skivor. Fräs paprika och vitlök i olivolja i en stekpanna ca 5 minuter. Blanda i fryst hackad persilja mot slutet. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär halloumi i 2-3 cm stora bitar. Stek halloumin runt om på hög värme i olivolja 1-2 minuter, tills den fått fin färg.
  4. Häll av pastan och blanda med paprikafräset och den stekta osten. Krydda med salt och peppar.

 

Vi hade ingen persilja så vi kryddade lite med basilika istället, dessutom skarvade vi med lite tomat eftersom vi inte hade tillräckligt med paprika, men lika gott blev det ändå.
Jag rekomenderar verkligen detta åt alla som vill ha en snabb, lättlagad, god och till på köpet vegetarisk lunch!
//Elin&Linda


Till havs

Skrivet 2013-05-12 Klockan 22:46:50

För att toppa en bra söndag så båtade vi iväg till Camillas sommarstuga. Trots att vi antagligen är Österbottens största landkrabbor är det otroligt kul att åka motorbåt. Man bara spritter till av lycka då båten guppar på svallvågorna och vinden river tårar ur ögonen. Jag antar att saker blir mer spännande om man gör dem sällan.
Allt som allt en skön kväll i skönt sällskap och jag hoppas verkligen att vi åker tillbaks då vattnet är varmt så att vi kan ta oss ett dopp.
//Elin


Morsdag

Skrivet 2013-05-12 Klockan 17:33:40

Enligt tradition har morsdagen firats bland släkt och familj. För att hedra alla härliga mammor så åt vi ute, och oj vad gott maten smakade. Efteråt bjöds det på kaffe hos mormor och morfar. Där ute på gården växer det alltid blåsippor den här tiden på våren och jag kan tycka att de är oändligt vackra små blomster. Jag är medveten om att en blåsipps bild redan dykt upp mer än en gång på bloggen, men jag kan inte bärga mej för de är så fina. Där kammade man kanske in några tantpoäng, för blompratet. Men man kan väl säga att detta är vår lilla "blombukett" åt alla mammor där ute.
Ha en riktigt trevlig morsdag!
 
//Elin


Snabb update

Skrivet 2013-05-10 Klockan 15:04:30

Kom just hem från Solf efter att ha träffat en efterlängtad Ida. Äntligen fick vi en chans att ta igen oss och bara prata ut och umgås. När man gör en massa annat hamnar ofta fotandet på en andra plats, så tyvärr finns inga bilder från vår lilla trip. 
Ikvälll blir det dock ishockey och hoppeligen häng hos Sonjas, så häng kvar för mer om det inom några dagar!
 
//Elin


Fotografering i vårkvällen

Skrivet 2013-05-06 Klockan 23:13:00

Idag begav vi oss ut på ett litet photoshoot, för att hjälpa vår vän Sandra att fixa några bilder till hennes nya blogg. Det var härligt att komma ut i det varma vårvädret och göra något man verkligen gillar, nämligen fota. Resultatet blev inte så dåligt det heller om man själv får säga det, så ta en titt på Sandras nya blogg, http://sandraahlskog.blogg.se så kika in och ni får se hur bilderna blev, de åter finns i bl.a. headern! Visst tog vi en del bilder med vår kamera ocskå, men det blev mest behind the scenes bilder, men jag tyckte de blev ganska trevliga ändå, så jag laddar upp dem här så ni också får se. :D 
//Linda


Ett år har gått

Skrivet 2013-05-05 Klockan 14:06:24

Senast kalendern visade 5:e maj fyllde vi bloggerskor 18 år. Idag är det en smått onödigare ålder, nämligen 19, som vi går in i.
Nackdelen med att bli äldre är att fler och fler saker börjar kännas som måsten, man vill inte ta itu med dem men man är så illa tvungen. Ett av dessa måsten är inträdesprov som väntar. Lat som man är så har man ju inte ens börjat öva, trots att det är långt mindre än en månad kvar tills provet ska skrivas, hjälp!
Jag har läst någonstans att det bästa sättet att få saker att kännas svåra är att skjuta upp dem. Jag kan helt och fullt hålla med, för varje dag jag skjuter upp pluggandet börjar det kännas svårare och mer motbjudande. Men idag är det trots allt min födelsedag, och då ska man göra saker man vill och tycker om, eller hur? Så jag skjuter upp mina måsten en dag till och tar ett riktigt krafttag imorgon, håll tummarna på att jag fixar det!
Egentligen handlar den här bloggen inte så mycket om skrivande, utan mycket bilder och lite text är mer vår grej, men jag blev lite stressad och tänkte lätta på hjärtat och skriva av mej här till alla läsares stora nöje.
Tack för mej och ha en riktigt skön söndag!

//Elin


Glada Vappen!

Skrivet 2013-05-02 Klockan 13:56:00

Det har knappast undgått någon att det i dagarna har firats första maj. För vår del firades vappen och första maj traditionsenligt med mjöd, munkar, torgbesök, lakritsremmar och glass, och också en hel del utomhusaktiviteter som strand picnick och bollen på sin plats!  På första maj for vi som sagt in till stan för att se vad som skedde på torget. Där bjöds det på bland annat framträdande av Great Wide North, godisregn, veteranbilsparad och ett soligt men blåsigt väder. Det har varit ett par riktig sköna vårdagar i det bästa sällskapet, och man kan väl inte påpeka för ofta att det mer och mer börjar kännsa som sommar nu!
// Linda 
 
 


Död åt internet!

Skrivet 2013-05-01 Klockan 22:56:14

Gaaah, hade för en gångs skull chansen att gå och lägga mig tidigt, men istället sitter jag här framför datorn som glupskt mumsar i sig mina sömntimmar. I den här takten sover jag snart bort halva morgondan, någon som kanske känner igen sig i detta beteende? Men man har ju bara sig själv att skylla. Imorgon får vi hoppas på lite valborgs bilder. Sådär annars har jag inte så mycket annat än godnatt att säga.

//Elin


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se