Möhippa

Skrivet 2013-08-28 Klockan 21:18:00

Innan man gifter sig brukar brudens vänner ordna en möhippa för bruden för att fira de sista "fria" dagarna före det kommande bröllopet. Så vår vän Nina som snart ska gifta sig hamnade ut för just detta.
 
Tidigt på lördags morgonen tassade vi upp på Ninas rum och väckte henne. Ovetandes om vad som väntade fick hon ta på sig en av oss vald sjuksköterske outfit och snällt följa med ditt vi tog henne.
Innan vi påbörjade vår långa resa till en för den kommande bruden okänd destination, åt vi en stadig frukost på abc. Så fick Nina också i uppgift att köpa lite färdkost för bilresan. Att vi var på väg till Uleåborgs flygplats visste ju inte Nina men vi försökte vårt bästa för att underhålla henne och varann under den rätt så långa bilfärden. Den sista biten innan vi kom fram försågs Nina med ögonbindel så att det slutliga målet med resan inte skulle avslöjas innan hon steg ur bilen. 
Väl framme fick Nina kliva ur bilen och ögonbindekn åkte av. Att hon skulle hoppa fallskärm hade hon inte ens kunnat tänka sig, men en bestämd Nina tog sig modigt an uppgiften! Innan hoppet försågs Nina med utrustning och kunskap om hur hoppet skulle gå till. Också i efterhand kan man förundras över hur lungt hon verkligen tog det hela!
Sedan blev det småningom dags för Nina att hoppa i planet efter några sista övningar med hennes medhoppare. Passande nog var planet som skulle ta henne upp till 3000 metershöjd rosa! Då planet lyfte var vi där nere på marken säkert lika, eller åtminstone nästan lika nervösa som Nina.
Då vi väntat i dryga 20 minuter såg vi hur en fallskärm sakta dalade ner på den nästan molnfria himlen. Efter en mjuk landning fick vi tjejer sedan springa fram och omfamna Nina som klarat sig ner i ett stycke, efter att ha hoppat ur ett flygplan från 3 kilometers höjd, hur modigt var inte det! Det var en nöjd Nina som vi möttes av, och vi var nog alla glada att vår överraskning var så uppskattad!
Efter en matbit hoppade vi in i våra bilar igen och styrde mot nästa hemliga destination som dock inte förblev så hemlig. Allt vi kunde tala om på vägen ditt var ju förstås Ninas fallskärmshopp, och det känndes nästan som om vi andra också hade hoppat med Nina. Resten av kvällen spenderade vi på en villa där vi spelade kubb badade bastu och grillade.
Då mörkret föll blev det hur mysigt som helst i villan som vi pyntat inför tillfället. Efter grillningen bjöds det lite senare på marängtårta och annat gott till kaffet, och så utsatte vi Nina för ett litet husmorstest. Det var verkligen en spännande och sjuk rolig dag som vi fick spendera i det bästa av sällskap. Ett minne för livet inte minst för Nina men också för oss andra som deltog! 
//Linda


Back to school

Skrivet 2013-08-25 Klockan 22:27:38

Efter en veckas tystnad på bloggen tänkte jag att det skulle vara på tiden med en uppdatering från den gångna veckan. I fredags tog min första introduktionsvecka på Aalto-universitetet slut och den har rymt allt från Alvar Aaltos kontor kontor till bastukväll och konstens natt i Helsingfors. Där imellan har vi förstås hunnit med en hel massa andra saker, som introduktion av slöjd- och bildkonstkurserna, en många info tillfällen några föreläsningar och en stor fest för alla skolans elever. Till helgen åkte jag hem för att fira Ninas möhippa, men mer om det i ett annat inlägg! Här tänkte jag ännu dela med mig av några bilder från konstens natt i torsdags som för min del innehöll tre konst utställningar flätande och ett tyst disko. Det första vi gjorde innan vi gick vidare för att se på diverse utställningar flätade de flesta en del som sedan lades till till ett ett stort konstverk. Sedan delade vi alla upp oss i grupper beroende på vad vi var intresserade av, så jag följde med gruppen som hade mest konst på sitt schema. På en av utställningarna fanns bland annat en teckning som alla som ville kunde medverka i. 
Då vi gått igenom tre utställningar samlades vi alla arkitektstuderanden på korjaamo där det ordnades ett tyst disko villket gick ut på att ingen musik spelades utan alla lyssnade på musik ur hörlurar istället. En ganska intresssant men kul upplevelse!
//Linda
 
 


Nytt rum

Skrivet 2013-08-18 Klockan 18:42:49

Nu när allt är flyttat och klart, tänkte jag visa er några blider från mitt rum här i Otnäs, där jag kommer att studera under de kommande åren. Jag blev riktigt nöjd med inredningen och kommer säkert att trivas. Området jag bor på heter teknologbyn och består till en stor del av studentlägenheter och ligger inte långt från byggnaden där vi arkitektstuderande kommer hålla till. Så vad tycker ni, blev det mysigt? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Linda


Flytta

Skrivet 2013-08-15 Klockan 15:58:53

Här har det minsann varit dött i ett bra tag nu.. Det ursäktar jag för, men som vanligt har en hel del andra saker kommit i vägen för bloggandet. Imorgon ska jag nämligen flytta till Helsingfors för att så småningom påbörja mina studier. Men jag lovar att ni kanske redan den inkommande helgen ska få se lite blider från min lägenhet (eller egentligen mitt rum). Och senare utlovas också lite bilder från studielivet om möjligt! Så håll utkik! Lägger till en höstig låt för att matcha dagens väder...


//Linda



Barndomssommrar

Skrivet 2013-08-07 Klockan 16:13:00

Igår åkte vår lilla syskonskara iväg ut till landet för att hälsa på mormor och morfar. När man börjar ha lite för många saker att tänka på är det så obeskrivligt skönt att köra ut till den lilla byn och bara nolla sina tankar. Det är lite som att bli barn på nytt då man sitter på vardagsrums mattan och spelar svarte-pettter och nu som då knycker i sig en karamell ur det mörkbruna skåpet. När man mot kvällen får sörpla i sig mormors hallonsoppa med vått hår efter en simtur, finns det inte många bekymmer kvar i världen. Man blir tagen tillbaks till sin barndoms sommrar.
//Elin
 
 


Bryggan

Skrivet 2013-08-04 Klockan 16:26:00

Eftersom sommaren gjort en återkomst ännu här i augusti åkte vi ut till Öja för att ta vara på en solig eftermiddag. Vattnet kluckade mot bryggans pålar och solen värmde både armar och ben. Mycket bättre kunda man inte ha det, bara ett dopp i havet fattades
//Elin
.
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se