Stockholm del 2

Skrivet 2013-07-30 Klockan 01:23:00

Ni har fått vänta länge, men nu ä rdet dags för del två av våra Stockhom bilder.
Vi anlände tidigt till tegelvikshamnen i Stockholm och började efter en härlig båtfrukost stappla iväg genom staden mot vårt vandrarhem.
Näst for vi till Gamla stan och såg oss omkring och fotade och beundrade de gamla byggnaderna och de mysiga gränderna.
 
 
 
Vi häsade även på slottsvakterna.
Och så njöt vi av det härligt varma vädret.
Sedan blev det fikadags på chokladkoppen vid torget i Gamla stan. Där åt jag en himmelskt god hallonpaj!
På eftermiddagen blev det lite fönstershopping på drottninggatan.
Efteråt chillade vi vid kungsträdgården ett tag innan det blev dags fär allsång på skansen!
Så efter ett varv via vandrarhemmet och Mc Donalds begav vi oss till skansen för att ta plats inför allsången. Vi fick vänta i någon timme men fick åtminstone bra platser.
Veckans artister var bland annat Kikki Danielsson i en duett med Måns...
Danny Saucedo...
...Emelie de Forest (hoppas jag skrev namnet rätt...)
...Och så Miriam Bryant. Dessutom upträdde även Jonossi och Arvingarna,men jag lyckades inte riktigt fånga de uppträdandena på nån duglig bild.
Dagen efter åkte vi ut till huvudstaden i Stockholms skärgård, Vaxholm. Av någon konstig anledning försvann dock alla bilder från besöket på Vaxholm från vår kamera så jag kan tyvärr inte visa er, men det avr en riktigt fin ö och en mysig liten stad. Där gick vi runt och kollade en hel del och så fikade vi på ett trevlig litet café. Bilden ovan är från vår sista dag i Stockhom då vi tog tunnelbanan till östermalm för att få en inblick i överklass livet och shoppa på urban outfitters(!) som vi hittade av en slump.
Efter vår utflykt till Vaxholm spenderade vi resten av kvällen på Gröna Lund. Det var verkligen en härlig stämmning på nöjesfältet då skymmningen kom och alla lampor tändes!
Som avslutning på en lyckad dag tog vi djurgårdsfärjan från Gröna lund och fick njuta av den härliga utsikten av Stockholm by night. 
 Efter östermalm nästa dag, for vi till Gamla stan där vi åt italienskt på Vapiano; sjukt god mat!
Innan vi begav oss till båten för att motvilligt lämna Stockholm satte vi oss ner på en brygga och njöt av solen.
Som sammanfattning kan jag säga att det var en jätte trevlig resa med fint och varmt väder, gott sällskap och många härliga upplevelser!
//Linda
 


Sommar Stockholm bildbomb

Skrivet 2013-07-24 Klockan 13:00:38

Stockholm updaten har låtit vänta på sig ett litet tag, men nu kommer den första bildbomben från vår och Camillas sjuukt roliga Sverige resa. Som vanligt, då vi Karlebybor tar Åbo båten till Sveriges vackra huvudstad, hoppade vi på klockan 3 tåget och tuffade söderut. Vi var överdrivet taggade och stämningen höll i sig hela båtresan också. På Viking Grace, som jag och Linda färdades med för andra gången, tog vi en repris på en favorit burgare. Mat är aldrig så gott som då man varit utan en hel dag, 100% logiskt helt klart. Vi tog en ganska tidig natt eftersom väckningen brutalt ljöd klockan 05.30 svensk tid. Vad som hände efter det får ni veta i nästa inlägg. Nu får ni däremot storyn om hur vi tog oss från hamn till hamn i bilder.
 
De få gånger jag åkt med tåg har det alltid varit lika roligt. Man får liksom en väldig tydlig känsla av att man ska bort till något nytt och spännande. Väl i Åbo hoppade vi som sagt ombord på båten som förde oss till Stockholm över natten.
 
Vi hoppas snart få bjuda på en fotobomb från vistelsen i själva Stockholm, så kika in lite nu som dåför att inte missa det!
 
//Elin


Detaljer

Skrivet 2013-07-22 Klockan 12:48:56

För några dagar sedan hittade vi hem från varma och somriga  Stockholm, fast man hade förstås gärna stannat några dagar till, då vädret här hemma visade sig vara en aning blåsigare och kallare än där...Men tillbaka i vardagen blir det väl dags att dela med sig av våra bilder och upplevelser från resan. Den första omgången blider blir lite detaljer,mindre och större saker som fångade min blick och som jag tyckte skulle göra sig bra på bild.
 
 
 



 
 
 
 


Stockholm i våra hjärtan!

Skrivet 2013-07-14 Klockan 21:46:00

Imorgon sticker vi till Stockholm för andra gången i år. Men den här gången med vår vän Camilla för att spendera några dagar i den sommarsköna staden och dessutom gå på allsång på skansen! Så inga inlägg kommer dyka upp under veckan men hoppeligen blir det lite aktivare på bloggen efter vår resa!
Tills dess önskar jag er alla en trevlig vecka! 
//Linda


Spontant

Skrivet 2013-07-09 Klockan 16:23:37

Timmarna jag spenderat hemma blev inte många i helg. Varje kväll spenderades nämligen i grannstaden, speciellt fredag kväll/natt var något lite annorlunda och spännande. Jag, Linda, Ida och hennes pojkvän David skulle nämligen tälta på stranden. I den ljusa svala natten fick vi smättat upp två tält och en lägereld som vi satt runt en bra stund. Fastän vi inte sov så mycket och det var mindre bekvämt så var det absolut en minnesvärd natt. Och nu kan jag kryssa av en sak på min bucketlist!
Som vanligt fotade jag mycket mindre än jag hade velat i helg, så bilderna är lite smått halvdana.
//Elin
 
 


Old camera

Skrivet 2013-07-05 Klockan 17:30:00

Har äntligen fått plåta en rulle på en gammal lådkamera som vår morfars syster hittade i något länge bortglömt skrymsle. Igår fyrades de sista bilderna av, ska bli så spännande att se om bilderna lyckades. Dock skulle det ju kräva att få filmen framkallad, vilket är lättare sagt än gjort då det gäller 120 mm film.
Linda in action med den lilla lådan.
Jag var bara tvungen att lägga upp en bild på änderna som simmade omkring på platsen där vi fotade. Så söta!
 
//Elin
 
 
 


Förändringar

Skrivet 2013-07-04 Klockan 22:43:47

Till min stora glädje och lättnad lade jag märke till att Elin varit duktig och uppdaterat bloggen med flera inlägg! Själv har jag kanske som vanligt inte haft så mycket tid med bloggande men tänkte att ja nu skulle ta och uppdatera er på vad som sker imitt liv just nu. Saken är den att jag i måndags fick ett brev på posten, och i det brevet stod dett att jag blivit antagen till arkitektutbildningen i Helsingfors. Detta gjorde mig förstås väldigt glad, men förde även med sig enhel del tankeställare. Kan konstatera att ja nu har en spännande höst och en och annan stor förändring framför mig, men jag ser också väldigt mycket fram emot att påbörja mina studier i en ny stad med nya människor!
Får se om det kanske blir en arkitekt av mig trots allt!
//Linda


Livet är fult du är fager

Skrivet 2013-07-04 Klockan 16:30:44

En solig dag gick Linda och vår vackra kusin ut och plåtade lite profilbilder. 
 
Skön som en sommardag skulle jag vilja kalla denhär tjejen!
 
//Elin


Sommar x 3

Skrivet 2013-07-04 Klockan 16:20:39

Kollade genom kameran och hittade tre bilder från en sen kväll i juni. Behöver jag säga mer?
//Elin
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se