I know I'm sleeping 'cause this dream's too amazing

Skrivet 2013-06-30 Klockan 23:34:46

Håller på att bli lite kär i Edward Sharpe & the Magnetic Zeros. Här på bloggen har vi nämligen en svaghet för folkinspirerad musik, oj såna härligheter!
 
 
 
Har inte ännu lärt mej den här häftiga "Spotify på bloggen" Grejen, så det fick bli ett Youtube klipp istället. Ska ha Linda att vis hur man gör så att jag också kan imponera med sådana häftigheter.
 
Godnatt på er!
//Elin


Hemmet är där hjärtat bor

Skrivet 2013-06-25 Klockan 13:38:56

I söndags så åkte vi till ett av de absolut vackraste ställena på jorden, där vi även spenderat en stor del av vår barndom. Stället hette Terjärv, och är våran mammas hemby. Vi hade sällskap av Caro & Elin, som också var Terjärvbördig. Först beställde vi pizza på värdshuset Marinas och avnjöt dem i strålande het kvällssol. Sedan körde vi ut till Elins familjs sommarstuga och trillade rakt in i en liten sommar idyll. Längs en grusväg vandrade vi mot den mystiska dragspelsmusiken som hördes över ängarna och fick blåklockorna att svaja i takt (lite poetiskt där), det visade sig vara Elins farbror som spelade. I förkroppsligandet av den finländska sommaren körde vi tillbaka in till byn åt glass, och somliga hoppade i det nästan ljumna vattnet i sjön som finns i byns centrum. En bättre sommarkväll än så kan man nästan inte få.
 
 


Midsommardagen

Skrivet 2013-06-25 Klockan 10:11:17

På midsommardagen blev vår destination för kvällen Pörkenäs i Jakobstad, där midsummerfestivalen arrangerades. 
På eveneamget spelade Great Wide North, ett lokalt band som spelar gospelmusik med ett riktigt mäktigt och härligt sound.
De spelade bland annat låten "Flags" som blivit känd genom UMK, alltså Finlands motsvarighet till melodifestivalen, där nya artister tävlar om att representera oss i Eurovision song contest.
 
 "We are the sound" är GWN:s nyaste singel, riktigt skön låt om man frågar mig!
 
En annan artist som uppträdde under kvällen var Amerikanska Sarah Kelley som med sin mäktiga röst och gripande historia berörde hela Pörkenäs.
Då midsummerfestivalen småningom led mot sitt slut körde vi till Fäboda, en vacker badstrand som låg i närheten.
Sommarnatten var härligt varm så vi trivdes bra en stund ute vid havet.
solnedgången var vackert röd, men jag fick inte någon riktigt bra bild eftersom den nästan gått ner då vi kom ut till stranden.
 
Slutligen innan vi styrde hemåt för natten, körde vi till Larsmo och rodde ut den sista biten till Köpmanhomen. Riktigt mysigt och passligt småkusligt med en nattlig roddtur! 
//Linda
 


Då dagen aldrig blir natt

Skrivet 2013-06-23 Klockan 14:41:00

I helgen har även vi firat midsommar. För vår del firades den på bästa sätt med grillfest i gott sällskap och även vädret var på vår sida. Kvällen blev lång men vi blev inte trötta för det, eftersom natten aldrig verkade komma. Istället avslutade vi först då kvällen övergick i morgon. Det är verkligen härligt runt midsommaren då nättterna är så ljusa!
Vi grillade massvis med korv och majs och andra goda saker.
Midsommarrosorna blommade som sig bör.
Maten kunde inte ha smakat bättre.
Alla var midsommarfina, speciellt Anette som hade gjort en egen blomsterkrans!
Och sällskapet var självklart det bästa!
Det var på alla sätt en fin och trevlig midsommarafton!
//Linda
 


Spotify på bloggen!

Skrivet 2013-06-17 Klockan 12:01:49

Jag lärde mig precis hur man kan publicera låtar eller spellistor från spotify på sin blogg, hur enkelt som helst var det ju! Jag tycker dessutom attt det ser mycket snyggare ut än att klistra in ett youtube klipp, och iden med hela spellistor är ju också kul! För att testa lägger jag upp denna härliga låt som passar fint i bakgrunden en solig sommardag som denna! :) 
//Linda


Sommar vid stugan

Skrivet 2013-06-17 Klockan 11:49:08

Det har stått ganska still här på bloggen ett tag nu, den främsta orsaken till det är nog brist på tid, för min del också brist på ork ibland... Men idag tar jag mej i kragen och lägger upp några blider från en av många kvällar spenderade vid havet och sommarstugor.
I torsdags körde vi ut till Sonjas sommarstuga. En del badade bastu och vågade sig på ett dopp i havet,som visade sig vara ganska kallt.
Det var en härligt ljummen sommarkväll, och fast vi inte gjorde så mycket var det riktigt trevligt att bara njuta av landskapet och solnedgången, och gott sällskap förstås.
Uppe på stranden fanns en fin tjärad roddbåt, Men någon roddtur blev inte av.
 
//Linda
 


Halv 8 Hos Oss

Skrivet 2013-06-12 Klockan 23:42:00

I lördags bjöds det upp till terassmiddag för tjejerna. I köket stod jag, och jag har länge väntat på en chans att tillaga en äkta tre rätters middag, och testa en massa nya recept. Den största utmaningen var nog pastan som jag skulle baka helt själv. Trots att den klibbade ihop lite, smakade den gott och själv anser jag att slutresultatet blev riktigt lyckat. Näst följer recepten, inklusive bilder från den sköna junikvällen.
 
 
Förrätt

Halloumi- melonsallad:
 
Detta behöver du:
 
1 kruka lollo rosso sallat
1 kruka ruccola
1 kg vattenmelon
0,5 kg cantaloupemelon
1-2 (250 g) askar jordgubbar
1 paket (250 g) halloumiost
 
Tillaga genom att bita ingredienserna så stort/litet du vill, blanda allt. Stek sedan halloumiosten och lägg på salladen. Det fanns även en sås, som jag dock inte lagade, men receptet i sin helhet hittas här.
 
 
 
 
Huvudrätt

Pesto- mozzarellapasta:
 
Detta behöver du:
 
Hemgjord pasta:
 
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 hela ägg + 1 äggula
½ dl vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
 
1. Mät upp mjölesorterna på ett bakbord och gör en grop i mitten. Knäck äggen och äggulan i gropen och häll i vatten, olivolja och salt. Vispa försiktigt samman allt med en gaffel och rör succesivt in mjölet.
2. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda den slät, len och elastisk i cirka 10 minuter. Täck med plastfilm och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
3. Dela degen i 4 bitar och täck tre av dem med plastfilm och ställ tillbaka i kylskåpet.
4. Knåda och platta till degen och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå medan du vevar.
5. Mjöla degen med vetemjöl och gör likadant på den näst tjockaste nivån. Vik pastadegen på längden en gång och kör igenom de flesta nivåerna tills du har lagom tjocklek. Halvera pastaarket om det blir för långt.
6. Gör valfripastaform av arket, tagliatelle, pappardelle, spagetti – valet är ditt. Pudra lite mjöl över pastalängderna och snurra upp dem som nystan och lägg på ett fat. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp om inte pastan ska kokas direkt.
 
Observera att hela receptet är kopierat från denna länk, eftersom jg inte är så vass på att skriva matblogg, så det är alltså inte jag som skrivit ner själva receptet. Under länken hittas även en svampsås som säkert är hur smarrig som helst i kombination med pastan.
 
 
Pesto- mozzarellapasta:
 

Detta behövs:
 
0,5 dl pesto
220 g mozzarella
1/2 ask körsbärstomater
rostade pinjenötter
 
Ingredienserna fungerar mer som ett tillägg till pastan än en sås. Peston blandas helt enkelt med den kokade pastan, sedan är det bara att portionera mozzarella, tomat och pinjenötter på fatet med pastan. Enkelt och supergott. Här finns original receptet.
 
 
Efterrätt
 
Lime- mascarponeglass:
 
Ingredienser:
 
1,5 dl färskpressad limesaft (ca. 4 limefrukter)
500 g mascarpone
175 g florsocker
1,5 dl grädde
 
Pressa limesaften och blanda med mascarponeosten, sikta sedan över pudersockret och blanda ner i smeten.
Frys sedan blandningen i 1-2 timmar tills den har hårdnat i kanterna. Vispa grädden och tillsätt den i glassen, blanda tills det blir jämnt. Glassen behöver sedan ytterligare 2-3 timmar i frysen för att stelna (eventuellt mer). Sedan är det bara att servera en syrlig och fräsch efterrätt. Receptet snokade jag fram från denna blogg.
 
 
Härlig kväll, och jag hoppas verkligen att jag snart får bjuda upp till middag igen.
 
//Elin


Sjung om studentens lyckliga dag!

Skrivet 2013-06-10 Klockan 21:12:00

För lite över en vecka sen så var det äntligen dags för den stora dagen då jag och Linda blev studenter och fick ta på oss våra fina vita mössor. Beklagar återigen för sen bloggning, det har varit så soligt där ute och dessutom fullt upp med jobb, så motivationen har luggit lite nere. Men nu har jag tagit mej själv i kragen och tänkte visa upp lite bilder från dagen som vi både väntat på och fasat för. Efter en högtidlig dimission på skolan blev det fest för släkt och bekanta, med en massa tårtor och andra härligheter. Mot kvällen åt vi en sen middag tillsammans med vår årskurs och det känns lite vemodigt att det antagligen var den allra sista gången alla var samlade. Vi hann dock inte bli allt för vemodiga och melankoliska, för strax bar det iväg mot grannstaden för att spendera kvällen med   de bästa av vänner. Det var verkligen en fin dag trots misslyckad frisyr och lite sömn, den hänger nog med i minnet ännu länge till.
 
li
Till sist vill jag ännu visa en lite mer officiell stdentbild på mej och Linda. Den duktiga fotografen är Nina, stort tack till henne.
 
//Elin
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Blommor & bilar

Skrivet 2013-06-03 Klockan 12:00:00

Lite missvisande rubrik kanske, men jag tänkte sammanfatta de senaste dagarna i både ord och bilder.
Nu kan man säga att sommaren vi aldrig fick förra året har kommit, jag minns inte senast det varit såhär varmt, såhär många dagar i sträck. För att fira det har vi hängt ute i och spelat en massa volley. När vi inte har jobbat eller fixat inför den kommande studentfesten, vill säga.
Och att plåta de vackra äppel-blommen kunde jag bara int låta bli, tantpoäng här kanske, men jag gillar blommor.
Sist men inte minst, veckans grej. Finisen Sandra blev myndig den 30:e maj och kom inget mindre än körande in på gården den dagen i sin lilla Seat. Så i sommar får vi se framemot att glida runt i med Sandra som chaufför, ännu ett stort grattis!!!
Jag hade egentligen tänkt publicera detta inlägg för tre dagar sedan, men segt internet och sömnbehov är ingen bra kombination. Som ni kanske gissar vann sängen över laptopen och inlägget blev aldrig skrivet, och det har hunnit hända något så stort som att jag och Linda gått och tagit studenten i lördags. Mer om det sen dock, nu ska ni nog bara få era välförtjänta sommarbilder.

 
 
//Elin


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se