Soliga vinterdagar

Skrivet 2014-01-23 Klockan 19:30:26

Soliga, bitande kalla lördagsförmiddagar måste vara bland något av det härligaste som finns.
 
 
 
 
//Linda
 


Tallin del 3

Skrivet 2014-01-19 Klockan 11:16:55

Här kommer en tredje, lite försenad bildbomb från vår Tallin utflykt i måndags. Väl tillbaka i centrum stack vi oss in via Tallins film- och mediaskola innan det var lunch dags på stadens tekniska högskola. Eftre lunchen hade vi ännu några ställen att se. Först var det ett ockupationsmuseum och efter det vårt sista mål på resan, Rottermanni kvarteret. Rottermanni kvarteret, var ett område av gamla magasinsbyggnader som hade restaurerats, och där fanns också en del helt nya byggnader. Vissa av lösningarna var ganska så speciella, så det var ett väldigt intressant ställe att se. Efter en hel dag av betong sightseeing, då vi var passligt trötta och frusna, blev vi bjudna på middag på en reastaurang som hette alter ego. Inte helt dumt med en tre rätters middag, som dessutom var riktigt god, efter en lång men trevlig dag! Efter middagen fick vi orientera oss till hamnen, för att sedan hoppa på båten tillbaks till Finland.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Linda
 


Tallin del 2

Skrivet 2014-01-16 Klockan 21:29:00

Vårt nästa mål i Tallin var ett TV-torn en bit utanför staden. På väg dit, när vi körde genom staden, blev jag förvånad över hur det bland moderna kontorsbyggnader och fina gamla stenhus kunde finnas en förfallen fabriksbyggnad eller ett halvt nedbrunnet trähus. Enligt vad jag såg under vår utfärd tycker ja att Tallin är en intressant stad, lite som en blandning av en östeuropeisk  och en västeuropeisk stad. På väg tillbaka till centrum stannade vi vid en sångfestivalscen, som den också var gjord av betong.
//Linda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tallinn

Skrivet 2014-01-15 Klockan 20:54:48

I måndags startade vårterminen för oss arkitektstuderande. Som inledning på den nya terminen gjorde vi en exkursion till Tallin för att bekanta oss med betongarkitektur där. Jag fotade rätt mycket så jag lägger upp bilderna i några omgångar. Vårt första stopp på resan var en gammal flygplanshangar i betong som gjorts om till ett havsmuseum. På museet fanns bland annat en ubåt som man kunde gå in och titta i, en titanic utställning och en akavrievägg. Byggnaden i sig själv var ju förstås också intressant.
//Linda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se