En uppdatering från Otnäs

Skrivet 2013-09-29 Klockan 21:11:41

Hejsan! Tänkte att jag skulle uppdatera bloggens läsare om vad jag hållit på med de senaste veckorna här i Otnäs. Ett problem är att vår kamera just nu är hos Elin i Karis, så i detta inlägg får ni nöja er med instagram-bilder. 
För några, eller rättare sagt ganska många veckor sedan, då jag påbörjade min första skolvecka, fick vi som vår första uppgift att välja ett material och seda tillverka en kub av det. Ovan ser ni min kub, den är gjord av vass. Sedan dess har vi påbörjat en massa kurser; en del roligare än andra, vissa svårare än ändra och så vidare. Det har varit en hel del att ta in, men hittils tycker jag det varit roligt så gott som hela tiden.
Förra veckans uppgift var att välja ett litet utrymme, ta mått på det och sedan göra en ritning. Jag och min klasskamrat mätte och ritade av en liten blombutik. Tycker det var jätte roligt att få användnig av alla ritgrejer och prova på att göra ritningar! 
Allt i skolan går ju förstås inte ut på att rita och bygga kuber av vass och så. Förutom det så har vi ju en hel del föreläsningar om alla möjliga ämnen; konsthistoria, arkitekturhistoria, fysik, landskapsarkitektur, IT bland annat. Men det är riktigt roligt det också för det mesta.
Så hinner vi ju också med en hel del annat förutom att gå i skola. Igår, till exempel, gjorde jag och några klasskamrater en utfärd till Sveaborg, där vi sedan hade en picnic. Hur mysigt som helst!
//Linda


Upptäcktsfärd

Skrivet 2013-09-29 Klockan 20:07:34

En mysigt kylig september eftermiddag är som skapt för en liten foto utflykt. Därför plockade jag och Sarah upp våra kameror och gick ut i Karis för att hitta lite vackra höstlöv. Det blev en hel massa bilder, och vi hade dessutom jätte kul på kuppen!
//Elin


Long time, no see...

Skrivet 2013-09-25 Klockan 16:14:33

Oj vad längesen det var jag har bloggat. Nuförtiden tycks det mest vara Linda som sitter och knackar på tangentbordet. Men nu hoppas vi på att det ska ske en ändring. Jag har i allmänhet varit rätt diskret med var jag hållit hus och vad jag hållit på med. Svaret är Karis. en liten stad i södra Finland.
 
Hit har jag alltså flyttat för att studera, hur i hela friden hamnar man i en liten byhåla för att studera undrar ni kanske. Saken är den att jag här förbereder mig för att återigen söka in till medicinska fakulteten på Helsingfors Universitet, genom att studera diverse naturvetenskaper. Medges bör att jag var väldigt skeptisk i början, men nu kan jag ärligt säga att jag gillar stället och människorna. 
 
Detta inlägg ska inte egentligen handla om mitt liv i Karis, utan en mysig helg i huvudstaden som spenderades i sällskap av min Linda och mitt tredje syskon, Dani. Det blev shopping och pizza, samt en återförening av vår lilla syskonskara, ytterst trevligt. Här kommer lite bilder som jag avfyrade mest sådär i förbifarten, så de är inte egentligen så relevanta för att beskriva helgens äventyr.
 
//Elin
 
 


Kärlekens dag 14 september

Skrivet 2013-09-18 Klockan 19:40:00

I lördags var en stor dag för alla involverade, speciellt Nina och Niklas. Det var dagen då de två fick förenas i äktenskapet. Vi här på bloggen har inte gått på bröllop sådär hemskt ofta och då det dessutom var en vän som gifte sig blev dagen om möjligt ännu mer speciell. Ceremonin i kyrkan var mycket högtidlig, och det var ett lyckligt och vackert brudpar som klev ut i ett regn av rosenblad.
Efteråt blev det förstås bröllopsfest, med högfrekvent mat/efterrätt/kaffe/tårt servering. Renskaven var helt fenomenal och vi alla befann oss i sjunde mat-himlen, om inte tidigare så senast då det bjöds på bröllopstårta.
Till programmet fick vi skråla med i Finlands nationalsång och skratta tills tårarna rann. 
Brudparet som satt framme i salen och utstrålade kärlek, lämnade platsen när mörkret fallit, och resten av tjejerna blev kvar och städade med en oförglömlig dag i tanken. Jag kan bara ännu tillägga att en bröllopssjuka snabbt spridit sig, och jag kan knappt vänta på nästa gång jag får fara på bröllop!
 
//Elin


En dag i huvudstaden

Skrivet 2013-09-11 Klockan 18:23:32

I lördags spenderade jag och Elin dagen i Helsingfors tillsammans med vår vän Camilla. Vi shoppade hela eftermiddagen och avslutade stadsrundan med en god middag på Memphis. Innan jag och Elin åkte tillbaka till Otnäs, hoppade vi alla tre på spårvagnen för att få en liten rundtur i staden. Så såg min lördag ut kortfattat. Här har ni också några bilder från dagen.
Trapphuset i huset där Camilla bor.
 
Det finns en hel del snygga, gamla byggnader i Helsingfors!
Vi såg en häftig typ som spelade musik på flaskor
 
 
//Linda


Vad jag hållit på med då jag inte har bloggat

Skrivet 2013-09-08 Klockan 19:53:00

De senaste inläggen på den här bloggen har tyvärr dykt upp med ganska långa mellanrum, men jag måste åter påpeka att skolstarten fört med sig en hel massa program de senaste veckorna. Då jag inte bloggat har jag alltså hållit på med en hel del andra grejer. Bland annat har jag åkt ut med alla förstaårs arkitektstuderande till en lägergård för att under en helg arbeta med några uppgifter, bada bastu, simma, umgås och ha roligt förstås. Så här såg det ut för en dryg vecka sedan:
 
En av uppgifterna gick ut på att vi skulle tillverka en hatt i något naturmaterial.
 
En annan var att bygga ett miniatyrlandskap i skogen
 
 
 
En tredje uppgift innefattade kvastskaft, rep och saker som man kunde hitta i skogen
 
 
Förra veckan var också full med alla slags aktiviteter, bland annat läsårsinledning i form av Aalto party:
Där fanns ballonger; festligt!
Och olika aktiviteter att fördriva tiden med, som exempelvis arkitekt lego.
Det bjöds även på godsaker...
...Och härligt väder förstås!
I torsdags var det Otnäs-oientering som gällde. Då samlade vi ihop ett litet lag och försökte plocka poäng på stationer runtom Otnäs.
Förra veckan har alltså varit väldigt hektisk, men roligt har jag haft!
Inom några dagar ska jag försöka slänga upp några bilder från helgen, eftersom den kommande veckan inte borde vara fullt lika fullproppad som de senaste har varit, så håll utkik!
//Linda
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se