Pepparkakor

Skrivet 2012-11-28 Klockan 16:42:44

Idag tog juldofterna över i köket. Det bakades både jullimppa och pepparkakor. Jag bara njuter så otroligt mycket av jul dofterna och -stämningen. Ännu mer julstämning blir det på fredag då vi firar lilla jul med tjejerna.


Filmtoppen

Skrivet 2012-11-25 Klockan 18:57:35

Har lite tråkigt så jag tänkte konstrurera en liten topplista på filmer jag sett i höst. På det sättet kan jag kanske bota tristessen för nån annan utråkad själ.
 
1. James Bond - Skyfall
Helt klart en av höstens bästa filmer. Den har allt, bra soundtrack, action, spänning, lite humor och romantik. Det estetiska sitter också på plats.
 
 
2. Drive
En spännande och lite konstnärlig film med den heta Ryan Gosling i huvudrollen. Filmen är rätt rå, men utan att kännas för övervåldsam, och den håller en verkligen i sitt grepp ända till slutet.
 
 
3. This Means War
En härlig komedi, med snygga skådespelare, många galna situationer och romantik. Enligt mig har den allt en bra komedi behöver, och den passar perfekt för att förgylla en grå söndagskväll.
 
 
4. Paranormal Activity 4
En liten skräckrulle kanske också är på sin plats i höstmörkret. Många tyckte att filmen var rätt dålig, men eftersom jag är en trogen följeslagare till serien tyckte jag att den var ett bra och spännande avslut. Som med de andra filmerna kan man dock tycka att det räcker ganska länge förrän filmen blir läskig, men personligen gillar jag då filmen bygger upp en spänning.
 
5. Snabba Cash 2
Otroligt spännande men också rätt brutal film. Allt är oförskönat och rätt på, men det är precis det jag gillar med Snabba Cash filmerna. Estetiken är det heller här inget fel på.
 
6. Like Crazy
En härlig romantisk film, som verkligen lämnar en berörd. Om man är på humör för en lite annorlunda romantisk historia kan jag verkligen rekomendera denna.
 
 
7. 21 Jump street
Sist men inte minst en sjukt rolig film som var humor allt igenom. Ifall man vill skratta högt är den här filmen perfekt. Humorn är också bra, inte bara sån där snuskhumor som jag är rätt så trött på eftersom det ofta överdrivs, man spelade lite på folks klumpighet och klåpiga situationer. I varje fall en mycket sevärd komedi.
 
Hoppas att jag inspirerat någon i valet av film och kanske räddat en tråkig söndag kväll.
//Elin


Dagens pryl

Skrivet 2012-11-25 Klockan 18:26:00

Denna söndag spenderade vi hos vår mormor och morfar, och där kom vi över en gammal låd-kamera. Den tillhör morfars syster och hon undrade ifall jag och Linda kanske ville prova att ta några bilder med den. Problemet är dock att denna gamla ryska kamera behöver en 120mm filmrulle (alltså inte en vanlig rulle) vilket kan vara svårt att få tag på, för att inte tala om eventuell framkallning. Men vi antog gärna utmaningen, och ifall vi får tag på en filmrulle blir det verkligen intressant att se resultatet. Kameran i sig ser också lite sådär härligt vintage ut, så den kunde ju rent av användas som prydnad. 
//Elin


Julstämning

Skrivet 2012-11-22 Klockan 16:22:34

Igår köpte jag en ljusslinga till rummet , så nu flödar verkligen julstämningen. Kan nästan konstatera att julen är den bästa tiden på året! 
//Elin


Svart & vitt

Skrivet 2012-11-18 Klockan 16:26:00

Eftersom vi fått scannern att fungera lite, så tänkte jag ännu lägga upp lite kreationer från mörkrummet. Dessa bilder är fotade för över ett år sedan men jag gillar dom fortfarande. Det finns ännu både nyare och äldre svartvita bilder som jag gärna skulle vilja lägga upp här, så håll utkik.
//Elin


Växa upp

Skrivet 2012-11-17 Klockan 15:00:00

De som hade väntat sig ett filosofiskt inlägg om att lämna sin barndom och bli vuxen, kommer kanske till nån mån att bli besvikna. Vad jag tänkt göra är att lägga upp några bilder som jag fotograferat på svartvit film i våras. Alla bilder är även framkallade av mig, och jag tycker att svartvit fotografering är lite som ett hantverk, eftersom man gör allt själv för hand. Allt från från första gången man trycker ner avtryckaren på kameran, till att man hänger upp den färdiga bilden på tork.
Varför rubriken lyder "Växa upp" är för attjag tycker att bilderna går lite under det temat, så jag ska låta bilderna tala sit eget språk.
//Elin


Den stora avslutningen

Skrivet 2012-11-17 Klockan 14:50:46

Igår kväll fredagen till ära åkte vi med tjejerna till Jakobstad fö att kolla film. Filmen vi såg var inget mindre än Breaking Dawn part 2, alltså den storslagna avslutningen på Twilight sagan. Eftersom vi följt med tidigare delar var det ju självklart att även denna skulle ses på bio. Filmen var riktigt bra trots att den på ställen kunde tyckas vara lite överdriven, allt som allt ger jag den 4/5 huvuden. Det där med huvuden förstår  ni om ni ser den hahah. I fall det ännu är oklart för någon vilken film det handlar om, kolla nedanstående trailer.
 
Ikväll blir det lite mer Jakobstad, festligt!
 
//Elin


Kulturkarnevalen 2012 i Karis

Skrivet 2012-11-14 Klockan 14:45:40

Här kommer nu en bildbomb från kulturkarnevalen, där jag och Elin med någar vänner spenderade vår helg. För dem som inte vet är kulturkarnevalen ett evenemang för finlandssvenska skolungdomar, där an jobbar i olika workshops under två dagar, innan man sedan visar upp vad man jobbat med för de andra deltagarna. Årligen deltar ca. 500 ungdomar från runtom i svenskfinland, och i år då kulturkarnevalen hade sitt 10-års jubileum var antalet deltagare ännu fler: rentav 550 personer deltog i årets karneval! För mig var det här den tredje gången jag var med på kulturkarnevalen, och i år deltog jag i lådkamera labbet, där vi under två dagar fotade och framkallade bilder, som vi tagit med lådkameror. Elin och två av våra vänner deltog i bollywood dans workshopen, där de alltså övade in en bollywooddans koreografi som de sedan framförde för alla andra deltagare. Det som jag, och säkert alla andra tycker är bäst med kulturkarnevalen är atmosfären: Det råder en alldeles speciell gemenskap, alla människor är så vänliga och öppna, man känner sig accepterad för den man är, och vart man än går hör man musik, skratt och ser glada människor. Dessutom är det otroligt givande att få, antingen testa på något helt nytt eller göra något man tycker väldigt mycket om, i de olika workshoperna. Här följer alltså en hel massa bilder från årets kulturkarneval, och jag hoppas att de lyckas förmedla den härliga stämmningen där!
 
        På frdagsmorgonen invigdes karnevalen med bland annat beatboxaren Felix Zenger (På bilden ovan)
        På lördagskvällens karnevalfest uppträdde de olika workshoperna, eller labben som de kallas, med uppvisningar som de övat in. På bilden uppträder streetdance labbet.
       Den tionde kulturkarnevalen till ära, uppträdde  också hiphop artisten Redrama på lördagens fest! Det var verkligen en häftig konsert, och jätte roligt att få höra några av sommarens favoritlåtar framföras live!
        De labb som inte kunde uppträda på scenen ordnade utstälningar runtom på skolan där kulturkarnevalen ordnades. Här är lådkamera labbets utställning. Om jag lyckas få vår scanner att fungera, kunde jag ladda upp några av de bilderna som jag fotade under helgen.
    Några bilder för att beskriva karnevalens stämmning! Nere till vänster kvällsaktiviteter i form av live karaoke och uppe till höger karnevalens invigning.
       Lite bilder från labbarbetet: nere och upp till höger bollywooddans, uppe till vänster lådkamera labb.
       Mer labbpresentationer: Till vänster: Uppe, afrikanska rytmer, nere indierock. Till höger: uppe lyrical jazz, nere magi labbet.
        En av karnevalens höjdpunkter, Redramas uppträdande! :D
 
Det här var alltså Kulturkarnevalen i ett nötskal, ser framemot att hoppeligen delta nästa år också!
//Linda
 
 
 
 
 


Studieresa till huvudstaden

Skrivet 2012-11-12 Klockan 17:50:08

Så var man äntligen tillbaka efter en lång, tröttsam men framförallt rolig helg i Helsingforstrakten. Som tidigare nämnt så åkte vi först ner till Helsingfors för att kolla på några allternativa studieplatser efter gymnasiet, och när resten av årskursen fick åka hem till Karleby hoppade jag och Linda på bussen till Karis. Men den senare resan fokuserar vi på sen just nu tänkte jag skildra våran studieresa i bilder!
Den obligatoriska bussfärden, aka. 7 timmar i en bastu, men vi kom ju fram iallafall!
Lite mer buss.
Vi åt super god mat på en resturang som hette Memphis och kollade runt lite i de butiker som var öppna. Dessvärre så var vi ju inte på någon shoppingresa, men jag hade nog lätt kunnat spendera en hel helg endast i Helsingfors!
Lite obligatoriska arkitektur foton. Tog dock dessa bilder mest i förbifarten, men när man väl är i huvudstaden är nog riksdagshuset och domkyrkan ett måste.
Efter några timmar för lite sömn så kämpade vi oss igenom några skolbesök, och med den lilla försmak jag fick av Helsingfors så hoppas jag att vi snart åker dit igen.
//Elin


Långhelg

Skrivet 2012-11-06 Klockan 17:08:01

Det kommer att bli en liten blogg paus från och med imorgon till veckoslutet, men det kanske ni som läser denna blogg redan är vana med. Vi ska nämligen först åka på en studieresa från skolan ända ner till Helsingfors och sedan därifrån till Karis på en så kallad Kulturkarneval. Så det kommer antagligen att bli en rätt så jobbig men även rolig långhelg full med sömnbrist, men när vi väl kommer hem så återkommer vi med (förhoppningsvis) en massa bilder.
 Blog ya later!
 
//Elin


Frost

Skrivet 2012-11-06 Klockan 16:07:31

Det var vackert och frostigt i morse, så jag for ut för att ta några bilder.
//Linda


Ny musik

Skrivet 2012-11-06 Klockan 15:32:49

För någon vecka sedan beställde vi hem två skivor från nätet, och igår damp de ner i postlådan till vår glädje! Dessa två skivor kommer definitivt att nöta på såväl stereon som våra hörlurar i höst!
The Maine - Pioneer and the good love
Mumford & Sons - Babel
// Linda


Cluedo party

Skrivet 2012-11-03 Klockan 10:28:16

Så igår hade vi ett tvättäkta cluedo halloween party. Hela stämningen var komplett med lite 20-tals musik, mordmysterie och en massa god mat. Det var som sig bör alltså. Och eftersom det ändå var halloween så bjöds vi även på några skrämmande överaskningar. Beklagar dock dålig bildkvalite p.g.a dåligt ljus och blixtanvändning.
 
Utmaning: Hitta spöket i bilden ovan.
.
En massa fina dräkter hade alla också, och sist men inte minst vill jag tacka för oss och tillägga: Kvällens stora besvikelse, att jag bara orkade äta en av dessa söta cupcakes!
 
//Elin


Happy halloween

Skrivet 2012-11-02 Klockan 13:42:16

I kväll är det dags för den årliga halloween festen som jag Linda och våra grannar/kompisar brukar turas om att ordna årligen. Oftast brukar vi köra med något tema, i år är det Cluedo som gäller. Alltså det där mord mysterie spelet, där man ska gå omkring på en herrgård och luska ut vem som är mördaren. Riktigt spännande, och man är väl aldrig för gammal för en ordentlig maskerad! Bilder kommer ju upp efter festen förstås.
Ovanstående bilder bjöd google på!
 En passande låt inför kvällen kunde vara denna!
 
 
 
//Elin


Vinter shopping

Skrivet 2012-11-02 Klockan 13:35:21

Tänkte dela med mig av några av mina fynd inför vintern.
Först dessa otrooligt snygga skor som äntligen blev mina. Jag blev förälskad från första stund, så även om det innebar en liten investering visste jag att dessa Vagabond skor var tvungna att flytta in i skohyllan!
Mitt andra fynd var kavajen jag hittade på Aukia idag. Den var precis vad jag sökte efter och förmånlig dessutom. Märket var Vila vilket kanske märks.
//Elin
 


Skyfall

Skrivet 2012-11-01 Klockan 20:45:30

Mäktig låt, är allt jag kan säga! Fredag imorgon dessutom tagga!! Ska försöka leta efter någonslags inspiration och bli lite aktivare, men detta är allt jag har att komma med just nu. Godnatt!!
 
// Elin


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se