Mumford & Sons Live @ Annexet Stockholm

Skrivet 2013-04-14 Klockan 21:10:00

Onsdagen den 10 april 2013 var hela vårens höjdpunkt för oss. När Grace kom i hamn i Stockholm kilade vi iväg till Globen via vandrarhemmet. Vi hade inte egentligen väntat oss att nån skulle köa, men när vi kom fram hade det redan samlats lite folk. Som tur var hade de fixat ett kösystem, och vi hamnade på platserna 17 och 18, inte dåligt!!! Så med första raden i sikte satte vi oss ner för att vänta på insläpp och försökta att inte tänka på att vi hade 10 timmars väntan framför oss.
Dessvärre var vi lite oförberedda på att sitta utanför Globen en hel dag, så det enda vi hade med oss var ett litet sittunderlag. Som tur var träffade vi ett par sköna tjejer från Skåne som vi fick dela filt med. Dessutom gick 10 timmar mycket fortare då man hade någon att dela upplevelsen och nervositeten med.
10 långa timmar, 10 frusna tår, 10 ömma muskler och 10 toalett besök senare, fick vi äntligen beskedet att de 50 första i kön blir insläppta, sucken av lättnad vi drog hördes antagligen långa vägar. Inne i globen kunde man bara känna spänningen i luften, och det känndes som att minsta förhastade rörelse skulle kunnat utlösa ett kaos.
Efter ytterligare väntan på insidan blev vi äntligen insläppta i konsertsalen, och det var egentligen först då som jag fattade vad som kom att hända den kvällen. För att ännu toppa vår långa väntan lyckades jag och Linda få platser i första raden. 
klockan 19.30 Drog festen igång, och vi var sjukt taggade. Som förband spelade Half Moon Run från Canada och Mystery Jets från London, de hade båda ett riktigt skönt sound, och vi kommer definitivt att lyssna mer på dom.
 Slänger upp ett litet smakprov av båda sorterna:
 
 
När Mumford & Sons sedan steg upp på scen sprängde stället! Och när dom drog igång konserten med låten Babel så kan känslan beskrivas närmast som eufori. Adjektiven räcker knappast till för att beskriva upplevelsen. Det var helt klart en av de bästa kvällarna någonsin, och M&S är helt klart ett av de bästa livebanden någonsin. Och när Mumford & Sons tog upp First Aid Kit på scen och de framförde låten Lions Roar tillsammans fanns det inte längre några ord för att beskriva stämmningen inne på Annexet.
Dessutom kan tilläggas att Marcus Mumford kanske är världens charmigaste rockstjärna som dricker te istället för öl på scenen, cheers to that. Slutligen har jag nog inget annat att säga än: Mumford & Sons tack för att ni är ni, och hoppas vi ses igen snart, detta var definitivt inte sista gången!
 
Här näst följer videor av First Aid Kits och M&S's gemensamma framträdande samt den sista låten, som var en cover på The Bands låt The Weight, som Mumford & Sons framförde tillsammans med båda förbanden och  (helt magiskt). Vi filmade lite själva också men det är nästan eklare att hämta videor från YouTube, så håll till godo.
 
 
 
På detta följer givetvis ännu en bildbomd från den för oss oförglömliga dagen. Nämnas bör ännu att kvaliten på våra egna bilder är rätt dålig, så vi stal även några instagram bilder som laddats upp under tagen mumfordsthlm, längre ner framkommer vilka de bilderna är. 
 
Som alla märker så är kvaliten på våra bilder rätt kass, och dessutom ville vi inte ta bilder hela tiden utan istället bara leva med i musiken. Så för att ge en bättre inblick i konserten  bestämde vi oss för att stjäla lite bilder från instagram, eller rättare sagt webstagram. Så alla bilder här under är inte våra egna , och ni kan hitta dem  HÄR med  taggen mumfordsthlm.
Hoppas ingen fick sitt huvud sprängt av vår "lilla" bildbomb.
Tack och hej, våra liv är nu kompletta!
//Elin & Linda
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se