Budapest del 2

Skrivet 2014-09-26 Klockan 12:00:00

Som jag lovade, bjuder jag på ännu lite bilder från våran Budapest resa i somras!
 
 
Det var väldigt lummigt och grönt på gellert-kullen, och stigen som ledde upp till toppen var jätte vacker, men ganska så tung att gå kunde vi konstatera. Men utsikten uppifrån var helt klart värd en liten klättring.
I margit-parken fanns en musikfontän som sprutade vatten i takt med musik som spelades. Jag blev själv förvånad över hur imponerande den faktiskt var!
 
 
Bilden ovan är tagen från innergården på vårt hostel. Fast det ser lite slitet ut så var det faktiskt ett väldigt trivsamt och bra ställe att övernatta på. Hålen i väggen är skotthål från andra världskriget, som man av någon anledning velat bevara som synliga i väggen.
En kväll for vi på en kvällskryssning på Donau. Budapest var verkligen vacker inattetid.
 
 
 
 
Sista dagen ville vi ännu prova på traditionell ungersk gatumat, langos, som var någon slags friterat bröd med ost och gräddfil på. Det var hur gott som helst!
//Linda


Budapest

Skrivet 2014-09-24 Klockan 21:39:19

Det börjar vara ett tag nu, men i Augusti gjorde jag och Elin en resa till Budapest tillsammans med vår vän Carolina. Budapest var en otroligt vacker stad och vi trivdes alla väldigt bra. På vårat reseprogram stod bland annat en hel del sightseeing, flodbåtskryssning, festivalbesök, parkhäng och traditionell ungersk gatumat. Kan inte säga annat än att det var en helt fantastisk resa och något att minnas för resten av livet! Fastän det nu gått över en månad sen vår resa, tänkte jag ändå att det kunde vara roligt att dela med mig av lite bilder från resan, och återigen göra ett försök till att liva upp bloggen! Bilderna kommer tyvärr inte riktigt i ordning, och i ett följande inlägg kommer det ännu fler bilder så håll utkik! :)
 
 
 
Först lite stämmningsbilder från resan till Budapest! Förväntan blandat med spänning, i allafall för min del. Själv var jag lite nervös inför flygresan eftersom jag inte flugit på många år, men lyckligtvis tar det bara lite på två timmar att flyga från Helsingfors till Budapest!
Första dagen i Budapest stod Sziget festivalen på programmet. I festivalstil så provade vi på att färga håret med "engångsfärg"
Det var enkelt att ta sig från punkt A till punkt B i staden, med till exempel tunnelbana eller spårvagn.
Dagen efter festivalen så besökte vi ett av många spa:n i Budapest, eftersom det regnade trivdes vi där en bra stund, och på kvällen begav vi oss in till centrum för att äta en god middag. Nästa dag blev det sightseeing och upptäcktsfärd i staden. Vi besökte bland annat Kungliga slottet och underjordiska labyrinter, och njöt av fantastiskt vackra utsikter.
 
 
 
 
Under resan bestämde vi oss också för att ha en picnic på Margit-ön, så vi besökte också saluhallen för att inhandla torkade frukter och färska croissanter att ta med.
 
En sak som Budapest är känt för är sina många broar som korsar floden Donau.
 
Sista dagen klättrade vi upp på Gellert berget. Uppifrån var utsikten över Budapest helt otrolig!
Mera sightseeing uppe på slottskullen.
I jakt på en bra picnic plats i parken på Margit-ön
 
//Linda


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se