Kulturkarnevalen 2012 i Karis

Skrivet 2012-11-14 Klockan 14:45:40

Här kommer nu en bildbomb från kulturkarnevalen, där jag och Elin med någar vänner spenderade vår helg. För dem som inte vet är kulturkarnevalen ett evenemang för finlandssvenska skolungdomar, där an jobbar i olika workshops under två dagar, innan man sedan visar upp vad man jobbat med för de andra deltagarna. Årligen deltar ca. 500 ungdomar från runtom i svenskfinland, och i år då kulturkarnevalen hade sitt 10-års jubileum var antalet deltagare ännu fler: rentav 550 personer deltog i årets karneval! För mig var det här den tredje gången jag var med på kulturkarnevalen, och i år deltog jag i lådkamera labbet, där vi under två dagar fotade och framkallade bilder, som vi tagit med lådkameror. Elin och två av våra vänner deltog i bollywood dans workshopen, där de alltså övade in en bollywooddans koreografi som de sedan framförde för alla andra deltagare. Det som jag, och säkert alla andra tycker är bäst med kulturkarnevalen är atmosfären: Det råder en alldeles speciell gemenskap, alla människor är så vänliga och öppna, man känner sig accepterad för den man är, och vart man än går hör man musik, skratt och ser glada människor. Dessutom är det otroligt givande att få, antingen testa på något helt nytt eller göra något man tycker väldigt mycket om, i de olika workshoperna. Här följer alltså en hel massa bilder från årets kulturkarneval, och jag hoppas att de lyckas förmedla den härliga stämmningen där!
 
        På frdagsmorgonen invigdes karnevalen med bland annat beatboxaren Felix Zenger (På bilden ovan)
        På lördagskvällens karnevalfest uppträdde de olika workshoperna, eller labben som de kallas, med uppvisningar som de övat in. På bilden uppträder streetdance labbet.
       Den tionde kulturkarnevalen till ära, uppträdde  också hiphop artisten Redrama på lördagens fest! Det var verkligen en häftig konsert, och jätte roligt att få höra några av sommarens favoritlåtar framföras live!
        De labb som inte kunde uppträda på scenen ordnade utstälningar runtom på skolan där kulturkarnevalen ordnades. Här är lådkamera labbets utställning. Om jag lyckas få vår scanner att fungera, kunde jag ladda upp några av de bilderna som jag fotade under helgen.
    Några bilder för att beskriva karnevalens stämmning! Nere till vänster kvällsaktiviteter i form av live karaoke och uppe till höger karnevalens invigning.
       Lite bilder från labbarbetet: nere och upp till höger bollywooddans, uppe till vänster lådkamera labb.
       Mer labbpresentationer: Till vänster: Uppe, afrikanska rytmer, nere indierock. Till höger: uppe lyrical jazz, nere magi labbet.
        En av karnevalens höjdpunkter, Redramas uppträdande! :D
 
Det här var alltså Kulturkarnevalen i ett nötskal, ser framemot att hoppeligen delta nästa år också!
//Linda
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se