Halv 8 Hos Oss

Skrivet 2013-06-12 Klockan 23:42:00

I lördags bjöds det upp till terassmiddag för tjejerna. I köket stod jag, och jag har länge väntat på en chans att tillaga en äkta tre rätters middag, och testa en massa nya recept. Den största utmaningen var nog pastan som jag skulle baka helt själv. Trots att den klibbade ihop lite, smakade den gott och själv anser jag att slutresultatet blev riktigt lyckat. Näst följer recepten, inklusive bilder från den sköna junikvällen.
 
 
Förrätt

Halloumi- melonsallad:
 
Detta behöver du:
 
1 kruka lollo rosso sallat
1 kruka ruccola
1 kg vattenmelon
0,5 kg cantaloupemelon
1-2 (250 g) askar jordgubbar
1 paket (250 g) halloumiost
 
Tillaga genom att bita ingredienserna så stort/litet du vill, blanda allt. Stek sedan halloumiosten och lägg på salladen. Det fanns även en sås, som jag dock inte lagade, men receptet i sin helhet hittas här.
 
 
 
 
Huvudrätt

Pesto- mozzarellapasta:
 
Detta behöver du:
 
Hemgjord pasta:
 
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 hela ägg + 1 äggula
½ dl vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
 
1. Mät upp mjölesorterna på ett bakbord och gör en grop i mitten. Knäck äggen och äggulan i gropen och häll i vatten, olivolja och salt. Vispa försiktigt samman allt med en gaffel och rör succesivt in mjölet.
2. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda den slät, len och elastisk i cirka 10 minuter. Täck med plastfilm och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
3. Dela degen i 4 bitar och täck tre av dem med plastfilm och ställ tillbaka i kylskåpet.
4. Knåda och platta till degen och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå medan du vevar.
5. Mjöla degen med vetemjöl och gör likadant på den näst tjockaste nivån. Vik pastadegen på längden en gång och kör igenom de flesta nivåerna tills du har lagom tjocklek. Halvera pastaarket om det blir för långt.
6. Gör valfripastaform av arket, tagliatelle, pappardelle, spagetti – valet är ditt. Pudra lite mjöl över pastalängderna och snurra upp dem som nystan och lägg på ett fat. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp om inte pastan ska kokas direkt.
 
Observera att hela receptet är kopierat från denna länk, eftersom jg inte är så vass på att skriva matblogg, så det är alltså inte jag som skrivit ner själva receptet. Under länken hittas även en svampsås som säkert är hur smarrig som helst i kombination med pastan.
 
 
Pesto- mozzarellapasta:
 

Detta behövs:
 
0,5 dl pesto
220 g mozzarella
1/2 ask körsbärstomater
rostade pinjenötter
 
Ingredienserna fungerar mer som ett tillägg till pastan än en sås. Peston blandas helt enkelt med den kokade pastan, sedan är det bara att portionera mozzarella, tomat och pinjenötter på fatet med pastan. Enkelt och supergott. Här finns original receptet.
 
 
Efterrätt
 
Lime- mascarponeglass:
 
Ingredienser:
 
1,5 dl färskpressad limesaft (ca. 4 limefrukter)
500 g mascarpone
175 g florsocker
1,5 dl grädde
 
Pressa limesaften och blanda med mascarponeosten, sikta sedan över pudersockret och blanda ner i smeten.
Frys sedan blandningen i 1-2 timmar tills den har hårdnat i kanterna. Vispa grädden och tillsätt den i glassen, blanda tills det blir jämnt. Glassen behöver sedan ytterligare 2-3 timmar i frysen för att stelna (eventuellt mer). Sedan är det bara att servera en syrlig och fräsch efterrätt. Receptet snokade jag fram från denna blogg.
 
 
Härlig kväll, och jag hoppas verkligen att jag snart får bjuda upp till middag igen.
 
//Elin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se