Halloumipasta
Skrivet 2013-05-15 Klockan 12:50:00
Ojojoj vilken underbar matvara halloumi osten är, en av våra absoluta favoriter, speciellt i sommartid. Det finns säkert flera tusen olika variationer på halloumiosten men jag och Linda har fastnat för halloumipasta. Vi har redan hunnit prova på en variant med lök och tomat, idag blev det dock pasta halloumi och paprika. Receptet hittades här.
Så här gör du:
- 300 g pasta
- 3 paprikor (gärna blandade färger)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 dl fryst hackad persilja
- salt och peppar
- 1 paket halloumiost à 250 g
- 1 msk olivolja
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Dela, kärna ur och skär paprikor i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i tunna skivor. Fräs paprika och vitlök i olivolja i en stekpanna ca 5 minuter. Blanda i fryst hackad persilja mot slutet. Krydda med salt och peppar.
- Skär halloumi i 2-3 cm stora bitar. Stek halloumin runt om på hög värme i olivolja 1-2 minuter, tills den fått fin färg.
- Häll av pastan och blanda med paprikafräset och den stekta osten. Krydda med salt och peppar.
Vi hade ingen persilja så vi kryddade lite med basilika istället, dessutom skarvade vi med lite tomat eftersom vi inte hade tillräckligt med paprika, men lika gott blev det ändå.
Jag rekomenderar verkligen detta åt alla som vill ha en snabb, lättlagad, god och till på köpet vegetarisk lunch!
//Elin&Linda
Kommentarer
Trackback